Tulityökortti

[row] [grid_half] [text_widget]

Tulityökortti helposti mihin tahansa Suomessa!

Merplast Oy järjestää yrityskohtaisia kursseja työpaikalla ja lisäksi avoimia kursseja, joihin voi hankkia vaikka yhden kurssipaikan. Työpaikalla järjestetyssä kurssissa voidaan huomioida paremmin työpaikan erityisolosuhteet. Näin koulutuksesta saadaan hyödyllisempi ja samalla myös työpaikan riskit tulevat paremmin tutuksi. Merplastin järjestämistä kursseista saat erikseen sovittaessa TRAFI -merkinnän.

Avoimet kurssimme ovat verkossa

Jos et löydä sopivaa kurssia kurssikalenterista, ota yhteys niin järjestämme sinut sopivalle kurssille!

Kysy lisää, palvelemme mielellämme!


Teemu Laitinen
Kurssien koordinointi valtakunnallisesti
010 279 2606
Vaihde: 010 279 2600
teemu.laitinen@merplast.fi

[/text_widget] [/grid_half] [grid_half] [heading]7 syytä hankkia kurssi kauttamme[/heading] [text_widget]
  • Maksuton kurssin vaihto Etkö pääsekään kurssille? Ei hätää – ilmoita peruutuksesta meille niin lisäämme sinut veloituksetta seuraavalle kurssille.
  • Kurssijärjestelmään tallentuu suorittamasi kortit ja niiden suorituspäivämäärät. Muistutamme sinua automaattisesti kun korttisi alkaa vanhentua
  • Asiantunteva koulutuksen koordinaattori hoitaa kaikki käytännön järjestelyt
  • Toimimme valtakunnallisesti kaikkialla Suomessa
  • Kouluttajamme ovat ammattitaitoisia ja pitkän koulutuskokemuksen omaavia
  • Koulutusmateriaalit ovat ehdotonta huippuluokkaa
[/text_widget] [heading]Kurssien sisällöt[/heading] [tabs] [tab title=”Tulityökortti”]Tulityökurssin tavoitteena on herättää tulityöntekijät ennalta ehkäisemään tulityöonnettomuuksien synty. Kurssilla opitaan keskeinen ohjaava lainsäädäntö ja ohjeistus sekä eri osapuolten vastuut. Kurssin jälkeen ymmärretään tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkitys sekä osataan tehdä työ turvallisesti.

Tulityökoulutus sekä katto- ja vedeneristysalan tulityökoulutus yhdistyivät 1.1.2016. Ennen vuotta 2016 suoritettu koulutus on voimassa kortissa mainitun ajan ja oikeuttaa tekemään vain kortin mukaisia tulitöitä: tulitöiden turvallisuustutkinto oikeuttaa tekemään vain tulitöitä, ja katto- ja vedeneristysalan tulitöiden turvallisuustutkinto vain katto- ja vedeneristysalan tulitöitä.

Tulityön tekemiseen tilapäisellä tulityöpaikalla vaaditaan aina riskienarvioinnin perustella laadittu kirjallinen, määräaikainen tulityölupa. Tulityöluvan myöntää työn tilaajan nimeämä henkilö.

Tulityölupaa tai Tulityökorttia ei pääsääntöisesti edellytetä työtehtävässä, jos työ tehdään

– vakituisella tulityöpaikalla
– palovaarattomilla työmenetelmillä
– vakuuttamattomissa kohteissa

Turvatoimet tulityöpaikalla

Tilapäisellä tulityöpaikalla tulee aina olla riittävä ja toimiva alkusammutuskalusto, joka määritellään tulityöluvassa. Tulitöitä edeltävien turvatoimien lisäksi työn edetessä tilannetta seurataan jatkuvasti uusien, ennalta aavistamattomien vaarojen syntymisen varalta.

Tulityövartijan rooli ympäristön tarkkailussa on keskeinen.
Hänen on oltava tietoinen sekä työmaakohtaisista että tulitöiden vaaroista. Hänen on myös osattava tehdä hätäilmoitus sekä käyttää alkusammutuskalustoa. SPEK suosittelee, että tulityövartija suorittaa vähintään kahden tunnin alkusammutuskoulutuksen tai tulityökurssin.

Tulityökortti on voimassa viisi vuotta

Tulityökortti on mahdollista suorittaa lähes joka puolella Suomea ja se on voimassa viisi (5) vuotta suorituspäivästä lukien.[/tab] [/tabs] [/grid_half] [/row]