Ensiapukurssi

Ensiapukurssi helposti mihin tahansa Suomessa!

Merplast Oy järjestää yrityskohtaisia kursseja työpaikalla ja lisäksi avoimia kursseja, joihin voi hankkia vaikka yhden kurssipaikan. Työpaikalla järjestetyssä ensiapukurssissa voidaan huomioida paremmin työpaikan erityisolosuhteet. Näin koulutuksesta saadaan hyödyllisempi ja samalla myös työpaikalla käytettävät ensiapuvarusteet tulevat tutuksi. Merplastin järjestämistä ensiapukursseista saat halutessasi Punaisen Ristin ensiapukortin tai esimerkiksi ns. TRAFI -merkinnän. Koulutuksemme on KELA -korvauskelpoinen.

Avoimet kurssimme ovat verkossa

Jos et löydä sopivaa ensiapukurssia kurssikalenterista, ota yhteys niin järjestämme sinut sopivalle kurssille!

Kysy lisää, palvelemme mielellämme!


Teemu Laitinen
Ensiapukurssien koordinointi valtakunnallisesti
010 279 2606
Vaihde: 010 279 2600
teemu.laitinen@merplast.fi

Asiakaspalautetta ensiapukurssista

Mielestäni EA1 kurssi oli erittäin hyvä, kouluttajalle antaisin arvosanaksi 10+. Mielestäni kouluttaja oli erittäin asiantunteva, kertoi asioista hyvin, opasti, kuunteli ja vastaili kysymyksiin. Kouluttaja hoiti kurssin loistavasti, hän oli hyvin asiantunteva, mutta samalla huumorintajuinen, jolloin kurssilla oleminen tuntui mukavalta ja jaksoi keskittyä koko kurssin ajan.
Kurssin koko oli mielestäni sopiva ja sen kaikki osallistujat vaikuttivat mukavilta, jolloin oppiminen ja kysyminen tuntui helpolta. Kurssin päätyttyä huomasi oppineensa paljon uutta!
Kurssi oli mielestäni erittäin onnistunut, ja varmasti tulen mielellänin uudelleen kun korttini on vanhentumassa ( jollen jopa aikaisemmin jollekin toiselle kurssille). Kiitos onnistuneesta kurssikokemukseta! -Emilia

7 syytä hankkia kurssi kauttamme

  • Maksuton kurssin vaihto Etkö pääsekään kurssille? Ei hätää – ilmoita peruutuksesta meille niin lisäämme sinut veloituksetta seuraavalle kurssille.
  • Kurssijärjestelmään tallentuu suorittamasi kortit ja niiden suorituspäivämäärät. Muistutamme sinua automaattisesti kun korttisi alkaa vanhentua
  • Asiantunteva ensiapukoulutuksen koordinaattori hoitaa kaikki käytännön järjestelyt
  • Toimimme valtakunnallisesti kaikkialla Suomessa
  • Kouluttajamme ovat ammattitaitoisia, akuuttihoidossa työskennelleitä ja pitkän koulutuskokemuksen omaavia
  • Koulutusmateriaalit (nuket, esitysmateriaalit, harjoitustarvikkeet jne.) ovat ehdotonta huippuluokkaa
  • Kurssimme ovat KELA -korvauskelpoisia (kouluttajillamme on ETK -pätevyys).

Kurssien sisällöt [tabs] [tab title=”EA1®”]Kurssi antaa perustiedot ja -taidot auttaa hätätilanteissa sekä tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Peruskurssille voi osallistua ilman ennakkotietoa. EA1® -kurssitodistus on voimassa kolme vuotta. Kurssitodistusta voi ylläpitää käymällä kertauskurssi kortin voimassaoloaikana, jolloin EA1® -kortin voimassaoloa jatketaan kertauskurssiajankohdasta kolmella vuodella. EA1® -kortti tarvitaan ensiavun jatkokurssiin osallistumiseen.

Kurssisisältö:

Toiminta onnettomuuden sattuessa ja hätäilmoituksen tekeminen
Vierasesineen poistaminen hengitysteistä
Tajuttoman ensiapu
Elvytys
Verenvuoto ja sokki
Erilaiset haavat ja palovammat
Sairauskohtaukset
Murtumat ja nivelvammat
Myrkytykset
Loppukoe ja -harjoitus

Kesto:

16 oppituntia (1 oppitunti = 45min)

Kouluttaja:

Kouluttajalla on ETK -pätevyys
KELA -korvauskelpoisuus: Kurssi on työnantajalle KELA -korvauskelpoinen, mikäli työterveyshuolto on järjestetty[/tab] [tab title=”Hätä-EA (4ot)”]Neljän tunnin hätäensiapukurssi on lyhyin hätäensiapukurssi, jossa keskitytään lähinnä tajuttoman ja elottoman henkilön ensiapuun. Hätäensiapukurssille voi osallistua ilman ennakkotietoa ja kurssista voi saada hätäensiapukortin (ns. 4-7 h hätäea-kortin), joka on voimassa kolme vuotta. Kyseisellä kurssilla voi myös kerrata ensiavun perus- tai jatkokurssin (EA1®/EA2® -kortin voimassaoloaikaa jatketaan kolmella vuodella).

Kurssisisältö:

Toiminta tapahtumapaikalla ja hätäilmoituksen tekeminen
Vierasesineen poistaminen hengitysteistä
Tajuttoman ensiapu
Elvytys
Verenkiertosokki

Kesto:

4 oppituntia (1 oppitunti = 45min)

Kouluttaja:

Kouluttajalla on ETK -pätevyys
KELA -korvauskelpoisuus: Kurssi on työnantajalle KELA -korvauskelpoinen, mikäli työterveyshuolto on järjestetty[/tab] [tab title=”Hätä-EA (8ot)”]Kahdeksan tunnin hätäensiapukurssi on hengenpelastavan ensiavun tehokurssi. Hätäensiapukurssille voi osallistua ilman ennakkotietoa ja kurssista voi saada hätäensiapukortin (8 h hätäea-kortin), joka on voimassa kolme vuotta. Kyseisellä kurssilla voi myös kerrata ensiavun perus- tai jatkokurssin (EA1®/EA2® -kortin voimassaoloaikaa jatketaan kolmella vuodella).

Kurssisisältö:

Toiminta tapahtumapaikalla ja hätäilmoituksen tekeminen
Vierasesineen poistaminen hengitysteistä
Tajuttoman ensiapu
Elvytys
Verenvuodot ja sokki
Erilaiset haavat ja palovammat
Sairauskohtaukset

Kesto:

8 oppituntia (1 oppitunti = 45min)

Kouluttaja:

Kouluttajalla on ETK -pätevyys
KELA -korvauskelpoisuus: Kurssi on työnantajalle KELA -korvauskelpoinen, mikäli työterveyshuolto on järjestetty[/tab] [tab title=”Trafi -kurssi (7 ot)”]Kurssi on tarkoitettu kuorma- ja linja-autokuljettajien ammattipätevyyden ylläpitämiseksi sekä muille tien päällä liikkuville. Koulutuksen tavoitteena on, että ensiapukurssin käytyään ammattikuljettaja tunnistaa tapaturmariskit liikenneonnettomuuksissa ja osaa ehkäistä niitä sekä saa valmiuksia toimia ensiavunantajana onnettomuus- ja sairauskohtaustilanteissa. Kurssilla käydään läpi ja harjoitellaan mm. tajuttoman henkilön ensiapua, elvytystä, verenvuotojen tyrehdyttämistä sekä ensiaputoimenpiteitä erilaisissa sairauskohtauksissa.

Liikenteen turvallisuusvirasto (TraFi) on hyväksynyt yrityksemme jatkokoulutuskeskukseksi ja kurssilaiset voivat saada todistuksen jatkokoulutuspäivästä ja koulutuspäivän rekisteröityä ajoneuvoliikennerekisteriin. Kurssista voi myös saada Suomen Punaisen Ristin hätäensiapukortin.

Kurssisisältö:

Tapaturmariskit liikenteessä
Tyyppivammat liikenneonnettomuudessa
Turvallisuus auttamistoiminnassa
Erityistilanteet ja evakuointi
Henkeä uhkaavat tilanteet
Toiminta ensiaputilanteessa
Tyypillisimmät sairauskohtaukset
Ensiapuvälineet

Kesto:

7 oppituntia (1 oppitunti = 45min)

Kouluttaja:

Kouluttajalla on ETK -pätevyys, koulutuskeskuksella on koulutuskeskuspätevyys
KELA -korvauskelpoisuus: Kurssi on työnantajalle KELA -korvauskelpoinen, mikäli työterveyshuolto on järjestetty[/tab] [tab title=”PPE-D (4 ot)”]PPE-D (painelu-puhalluselvytys + defibrillointi) on suositeltava koulutus maallikkodefibrillaattorin työpaikalle hankkineille. Koulutuksen yhteydessä käydään läpi kattavasti defibrillaattorin käyttö ja kurssilaiset pääsevät konkreettisesti käyttämään laitetta osana elvytystä.

Kurssisisältö:

Peruselvytys osana auttamisketjua
Painelu-puhalluselvytys
Defibrillaattori yhdistettynä PPE:n
Defibrillaattorin toimintaperiaatteet ja käyttö
Peruselvytyksen toteutus yhteistyössä
Kurssista saat Punaisen Ristin ensiapukortin[/tab] [/tabs] [/grid_half] [/row]