Sårvård

Plåster är en del av den basala sårvården, men ofta tänker man inte på hur viktigt det är att välja rätt typ av plåster. Ett plåster bör väljas med beaktande av arbetsuppgifterna och förhållandena på arbetsplatsen. Genom en lämplig plåsteruppsättning gör man det enklare för personalen att använda plåster i behandlingen av sår och kan därigenom försnabba läkningen.
Det finns många olika typer av plåster: elastiska och mycket tunna tygplåster, tjocka och slitstarka tygplåster, fuktavvisande plastplåster, plåster planerade för användning inom livsmedelsindustrin, aluminiserade plåster, elastiska och limfria skyddsförband m.m.
Fråga våra experter om plåster som motsvarar dina behov.

catering-laastari

Livsmedels-plåster, Sterochef

Sterochef är ett plastplåster som är avsett för människor som jobbar med livsmedel. Plåstret är blått och därför lätt att urskilja bland matvaror. Plåstret är dessutom försett med ett litet metallband som betyder att eventuella metalldetektorer i produktionen ger larm ifall plåstret hamnar bland matvarorna. Sterochef är vattenfast och hypoallergent (plåstrets lim orsakar så lindriga allergiska symtom som möjligt).
Förpackning med 100 st, 5 olika storlekar.
KOD: STEROCHEF

muovilaastari

Plastplåster, Sterostrip

Sterostrip är ett elastiskt plastplåster med stark limyta. Limytan omger också sårdynan och ger därför ett gott sårskydd. Sterostrip är vattenfast och hypoallergent (plåstrets lim orsakar så lindriga allergiska symtom som möjligt).
Förpackning med 100 st, 5 olika storlekar.
KOD: STEROSTRIP

premium-plaster

Tygplåster, Premium

Premium är Merplasts populäraste plåster. Plåstret är gjort av kraftigt tyg och används för att skydda sår i arbeten där plåstret utsätts för stor belastning. Plåstret har en effektiv limyta och sitter stadigt. Plåstret är färdigtklippt i sju olika storlekar; inträffar en skada är det alltså lätt att hitta lämpligt plåster.
Förpackning med 100 st, 7 olika storlekar.
KOD: STEROPREM, STEROPREM-S (livsmedelsfärg)

haavapyyhe

Alkoholiton haavapyyhe, 100kpl / pkt

Riittoisa, steriilisti yksittäinpakattu haavapyyhe. Pakkauksessa 100 kpl haavapyyhkeitä.

metrilaastari

Tygplåster, Steroflex, 1m

Steroflex är ett extra elastiskt tygplåster med stark limyta. Limytan omger också sårdynan och plåstret sitter därför stadigt på plats. Steroflex är rätta valet för den som arbetar med händerna och kräver ett elastiskt plåster som sitter säkert!
Mått: 100cm eller förpackning med 100 st, 5 olika storlekar.

soft1-6

Snøgg Soft 1

Snøgg Soft 1 är ett tättsittande, hypoallergent och tvärelastiskt förband som medger god rörlighet. Soft 1 kan användas på alla typer av sår oavsett värme, kyla, vått eller torrt. Plåstret fäster i sig själv och fastnar därför inte på hud, hår eller i såret. Elastiska plåster finns idag i medicinskåp i tusentals företag. Eftersom plåstret är lätt att lägga, har en överlägsen elasticitet och inte fastnar är det en ypperlig lösning i alla förhållanden.
Mått: 3 cm x 500 cm eller 6 cm x 500 cm
Färger: Hudfärgat eller blått (för livsmedelsindustrin)
KOD: SOFT1, SOFT1-6, SOFT1-6S