Ögonsköljmedel

Silmänhuuhteluspray
Ögonsköljmedel används för att avlägsna skräp samt frätande, giftiga och irriterande kemikalier ur ögonen. Merplasts sortiment innehåller ögonsköljmedel i olika former. De vanligaste lösningarna idag är ögonsköljspray, ögonsköljskåp och ögonsköljväskor. Merplasts expert kan hjälpa dig att hitta rätt ögonskölj.

En huvudregel är att det med tanke på kemikalier ska finnas så mycket ögonsköljmedel så att det räcker för minst 15-20 minuters sköljning. Kom ihåg att ha till hands ögonsköljmedel för båda ögonen!

Kom ihåg:

1. Använd inte en öppnad förpackning på nytt (utom ögonsköljspray).
2. Kontroller att ögonsköljmedlens utgångsdatum inte har gått ut.
3. Kontrollera att det finns tillräckligt med ögonsköljmedel med tanke på
bortsköljning av kemikalier.
4. Markera alltid ögonsköljstationen med en skylt!
5. Vid ögonskador bör du alltid söka vård.

silmahuuhdelaukku

Ögonsköljväska

Väskan skyddar ögonsköljvätskan från damm och smuts. Väskan monteras på väggen, men kan också enkelt tas med. Framsidan är genomskinlig och det är därför lätt att kontrollera att flaskorna finns på sina rätta platser. Vid olycka sköljer man ögat med rikligt med vätska och uppsöker vård. I väskan är ögonsköljvätskan lätt att transportera till patienten. Flaskorna är direkt färdiga att användas, korken är av engångstyp, dvs. en öppnad flaska kan inte tillslutas igen.
KOD: ULTRAEYE

INNEHÅLL

500ml ögonsköljflaska (NaCl 0,9 %) 2 st
Ögondyna 2 st
Spegel
Väska
Vägghållare

2x500ml

Ögonsköljskåp

Ögonsköljskåpet skyddar ögonsköljflaskorna från damm och smuts. Skåpet monteras på väggen, men kan också enkelt tas med. Framsidan är genomskinlig och det är därför lätt att kontrollera att flaskorna finns på sina rätta platser. Skåpet kan utrustas med två 500ml:s ögonsköljflaskor eller 2-3 st 250 ml:s flaskor med ögonsköljspray.
KOD: SILM2X500ML eller SILMSPRAYK

INNEHÅLL

Skåp
2 x 500 ml eller
2–3 x 250 ml flaskor (NaCl 0,9 %)

500ml

Ögonsköljflaska, 500 ml

Ögonsköljflaskan innehåller en steril vätska som tryggt kan användas för att avlägsna skräp och kemikalier ur ögat. Flaskan är försedd med engångskork och en öppnad flaska är därför lätt att upptäcka (ögonsköljvätska i öppnad flaska är inte längre steril och får inte användas på nytt).
KOD: SILM500ML

INNEHÅLL

500 ml ögonsköljflaska (NaCl 0,9 %)

spray

Ögonsköljspray, 250 ml

Ögonsköljspray är en behändig lösning för ögonsköljning. Ögonsköljmedel används ofta för att avlägsna skräp ur ögonen, men problemet med traditionella ögonsköljmedel är hållbarheten. Merplasts ögonsköljspray kan användas flera gånger ända till sista användningsdagen. Produkten kan användas för att avlägsna skräp eller skölja bort kemikalier ur ögonen. Ögonsköljspray är inte en engångsprodukt och har därför på kort tid erövrat marknaden för ögonsköljmedel!
KOD: SILMSPRAY

INNEHÅLL

250ml ögonsköljflaska i sprayform
(NaCl 0,9 %)
I sortimentet finns även en ÖGONSPRAYHÅLLARE för ögonsköljflaska

Plum pH Neutral

Ögonsköljmedel, 200 ml

Plum pH Neutral neutraliserar tårvätskan vid en kemisk olycka. Kan även placeras i vägghållare. Flaskan är försedd med ergonomisk krage, flaskhuvud och etikett med tydlig bruksanvisning. Ögonsköljmedlet är avsett för engångsbruk och ska förvaras i 5–35 °C.
KOD: PLUM200ML

INNEHÅLL

Plum pH Neutral 200ml,
steril fosfatlösning 4,9 %