Suunnatussa osakeannissa hyödynnetään joukkorahoitusalustaa annin toteuttamisessa. Joukkorahoituksen periaatteiden mukaan kuka tahansa voi sijoittaa suunnatussa osakeannissa Invesdorin (http://www.invesdor.fi) palvelun kautta yhtiön osakkeisiin. Osakkeisiin voi sijoittaa kuka tahansa, joka omistaa verkkopankkitunnukset ja pystyy ostamaan osakkeita vähintään noin 80 eurolla. Myöhemmin osakkeet voidaan listata esimerkiksi Privanet –markkinapaikalle, jolloin osakkeille saadaan likviditeettiä.

Merplast perustettiin vuonna 2005 Marko ja Minna Parviaisen toimesta. Huomasimme, että yritykset käyttävät paljon aikaa ja vaivaa huolehtiakseen ensiapuvälineistä ja koulutuksista. Ensiapuvalmius on tärkeä osa työpaikkojen työturvallisuutta, sillä vuosittain työpaikoilla tapahtuu 135 000 työtapaturmaa. Ensiapuvälineet ja koulutus ovat lain mukaan välttämätöntä työnantajille, mutta asiakkaidemme suurin haaste oli oikean valmiustason määrittäminen ja ylläpito. Tänään Merplast työllistää yhteensä 20 henkeä ympäri Suomen ja on markkinajohtaja esimerkiksi maallikkokäyttöisten defibrillaattoreiden toimittamisessa.

“Autamme asiakkaitamme ylläpitämään heidän työturvallisuuteen liittyviä tuotteita ja vastaamaan työsuojeluun, erityisesti ensiapuvalmiuteen liittyviä vaatimuksia. Liiketoimintamallimme, liiketoimintaa tukevien järjestelmien ja innovatiivisten tuotteiden ansiosta asiakkaamme säästävät kuluja ja aikaa. Palvelemme asiakkaitamme laajalla valikoimalla tuotteita ja palveluita, jonka ytimessä on omat Merplast -brändillä varustetut tuotteet. Liikevaihtomme on kasvanut 0,177 miljoonasta eurosta (2007) 2,2 miljoonaan euroon (2014) ja tavoitteemme on kasvaa orgaanisesti 4,0 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2017. Yritystoiminta on kasvanut tähän pisteeseen kassavirralla ilman rahoittajia. Taseessa ei ole euroakaan korollista lainaa. Tarkoituksemme on kuitenkin kasvaa seuraavalle portaalle ja sen vuoksi päätimme käynnistää joukkorahoituskampanjan. Olemme jo tässä vaiheessa onnistuneet saamaan joukkorahoituksen avulla hyviä kontakteja ja uskomme, että pystymme vahvistamaan hallitusta annin päätyttyä.” kertoo yhtiön toimitusjohtaja Marko Parviainen.

Noin kuukausi ennen osakeannin päättymistä yhtiön osakkeista on merkitty jo noin kolmannes.

Invesdor lyhyesti:

Invesdor on Pohjois-Euroopan johtavia osakepohjaisen joukkorahoituksen alustoja. Verkkopalvelumme kautta pääomarahoitusta etsivät yrittäjät voivat helposti kohdata sijoittajia, jotka haluavat sijoittaa lupaaviin pohjoiseurooppalaisiin kasvu- ja startup-yrityksiin.

Perustimme Invesdorin ratkaisemaan sekä yritysten varainhankintaan että uusiin yrityksiin sijoittamiseen liittyviä vaikeuksia ja viiveitä. Järjestelmämme helpottaa ja nopeuttaa sijoitusprosessia tinkimättä kuitenkaan yksittäisten yrittäjien ja sijoittajien vaikutusmahdollisuuksista.

Lisätiedot: http://www.invesdor.fi
Toimitusjohtaja Lasse Mäkelä, p. 040 753 3844
lasse.makela@invesdor.com

Merplast lyhyesti:

Merplast on vuonna 2005 perustettu työturvallisuusratkaisuja tarjoava yritys, jonka markkina-alueena on koko Suomi. Yritys maahantuo, valmistuttaa ja markkinoi esimerkiksi työpaikan ensiaputarvikkeita, koulutuksia ja maallikkodefibrillaattoreita. Palvelukonseptimme avulla yritykset säästävät lakisääteisen ensiapuvalmiuden toteuttamisessa ja ylläpidossa.

Lisätiedot: https://www.merplast.fi
Toimitusjohtaja Marko Parviainen, p. 010 279 2601
marko.parviainen@merplast.fi

Kuvat ja logot: https://www.merplast.fi/yritys/logot-lehdisto/