Kuopiolainen työpaikkojen työturvallisuuteen keskittyvä Merplast Oy kasvaa vakaasti – nappasi nyt Vantaan kaupungin

Työpaikkojen ensiapuvalmius on lakisääteinen paha, joka on syytä pitää kunnossa. Kuopiolainen Merplast Oy on kehittänyt palvelumallit joilla se voi auttaa asiakkaitaan ylläpitämään toimipaikkojen ensiaputarvikkeet ja ensiapukoulutukset kunnossa, sekä varustaa työpaikat sydäniskureilla. Tänä päivänä yhtiöllä on jo yli 22 000 asiakasta eri puolilla Suomea.

Yhtiön liiketoiminta on kasvanut tällä tilikaudella jo yli 30 % ja oli ensimmäisen neljän kuukauden aikana noin 1,06 miljoonaa euroa. Parhaillaan Merplastin seinien sisäpuolella tehdään kiivaasti kehitystyötä oman tuotteen saamiseksi markkinoille. Tuotteen lanseeraaminen ei ole enää kaukana ja sen avulla yhtiö tähtää maailmalle. Yhtiö tähtää viennin aloittamiseen omalla tuotteella tämän vuoden aikana.

”Tekemämme kasvupanostukset ovat alkaneet tuottaa tulosta. Olemme saaneet asiakkaiksemme ensiapukoulutusten osalta mm. poliisin ja ensiaputarvikkeiden osalta asiakkaitamme ovat mm. Helsingin ja Turun kaupungit ja viime viikolla saimme ratkaisun kilpailutuksessa, jossa voitimme Vantaan kaupungin ensiaputarvikkeiden toimittamisen. Myös sydäniskurit, eli maallikkodefibrillaattorit kiinnostavat entistä useampaa asiakastamme ja markkinajohtajuus tässä segmentissä tuo meille lisää liikevaihtoa. Kohtaamme päivittäin kymmeniä asiakkaita, jotka haluavat pitää tärkeänä pitämänsä ensiapuvalmiuden asianmukaisessa kunnossa, mutta kuitenkin siten ettei se veisi merkittävästi työntekijöiden aikaa.” toteaa yhtiön toimitusjohtaja Marko Parviainen.

Yhtiön osake siirtyy Privanetin päälistalle
Kasvuvauhdissa olevan yhtiön osake on ollut joukkorahoituskierroksen jälkeen noteerattuna Privanetin listaamattomien yhtiöiden kasvuyrityslistalla. Viime viikolla yhtiön osake on siirretty Privanetin päälistalle.

Merplast Oy järjesti Invesdorin kautta joukkorahoituksella osakeannin vuonna 2015, jonka yhteydessä yhtiö keräsi 130 000 euroa uutta pääomaa. Lisäksi yhtiön hallitukseen tuli vahvistuksina mm. Konecranesin talous- ja rahoitusjohtajana uransa tehnyt Teuvo Rintamäki ja Heikki Kröger, joka on ortopedian ja traumatologian professori.

”Joukkorahoitus oli meille hyvä tapa saada omaa pääomaa kasvun vauhdittamiseksi. Lisäksi saimme joukkorahoituskierroksen kautta todella kovaa osaamista hallitukseen vahvistamaan kasvutavoitteitamme” kertoo Parviainen.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Marko Parviainen
p. 010 279 2601
marko.parviainen@merplast.fi

Lisätietoja artikkelista

Katso Savon Sanomien 23.5.2017 artikkeli