Invesdor ja Privanet kertoivat viime vuonna avanneensa maailman ensimmäiset joukkorahoitettujen osakkeiden jälkimarkkinat. Privanetin kautta sijoittajat ovat jo vuodesta 2010 asti voineet käydä kauppaa pörssilistaamattomilla osakkeillaan. Invesdorin kautta rahoitusta hakevilla yhtiöillä on myös mahdollisuus listautua Privanetin Invesdor-listalle ja sallia osakkailleen kaupankäynti yhtiön osakkeilla.


Merplast ilmoitti tänään, että yhtiön osakkeet tullaan listaamaan Privanetiin, kun anti on sulkeutunut onnistuneesti. Kysyimme Merplastin toimitusjohtajalta Marko Parviaiselta kommentteja listauspäätökseen liittyen.

Invesdor: Mikä motivoi teidät listaamaan osakkeenne jälkimarkkinapaikalle?
MP: Näemme Invesdorin loistavana alustana osakeanneille, joissa kuka tahansa voi sijoittaa. Haluaisimme kuitenkin tuoda osakkeillemme lisää likviditeettiä jälkimarkkinan kautta. Invesdor ja Privanet muodostavat hyvän yhdistelmän yrityksellemme niin osakkaiden likviditeetin kuin osakkaiden osallistamisenkin kannalta.

Mitä hyötyjä näet Privanetissa yrityksellenne?

Mielestäni päähyödyt ovat:
1) Likviditeetti. Privanetin kautta sijoittajilla on kauppapaikka osakkeilleen.

2) Privanet tukee yrityksen strategiaa. Tavoitteemme on olla alamme johtava yritys. Privanet auttaa meitä yhdistämään eri osakkeenomistajia ja ihmisiä yritykseemme.

3) Näkyvyys. Toimimme monen kokoisten yritysten sekä julkisen sektorin kanssa. Olemme valmiita kertomaan lisää yrityksestämme ja saavuttamastamme menestyksestä, ja Privanet on siihen hyvä foorumi!

Mitä hyötyjä näet Privanetissa sijoittajille?

Sijoittajat saavat paremmat mahdollisuudet myydä osakkeensa. Privanetiin listautumisemme jälkeen sijoittajat voivat myös saada tuottoa osingoista, mutta myös yrityksen ja osakkeen arvon kasvun myötä.

Missä näette yrityksenne viiden vuoden päästä? Miten näet sen vaikuttavan nykyisiin ja tuleviin sijoittajiinne?

Seuraamme strategiaamme saavuttaaksemme merkittävän aseman Pohjoismaissa. Uskon, että viiden vuoden päästä tämä on saavutettu.

Merplast hakee parhaillaan rahoitusta Invesdorin kautta. Lue yrityksen pitch tästä.