Saimme tänään mukavia uutisia asiakkaaltamme:

“Maanantaiaamuna 12.09.2016 yksi levyseppähitsaajamme sai vakavan sairaskohtauksen ja hänen sydämensä pysähtyi. Viereisen hitsauskopin työntekijä oli mennyt työpisteen ohi vain 30 sekuntia aiemmin, jolloin levyseppähitsaajamme oli ollut vielä työn touhussa. Hitsauskopin työntekijän palattua noin puoli minuuttia myöhemmin takaisin pisteelleen, levyseppähitsaaja oli maannut lattialla elottomana.
Lähimmät työkaverit alkoivat välittömästi elvyttämään ja ottivat yhteyttä hätäkeskukseen, jonka ohjeiden mukaisesti jatkoivat paineluelvytystä. Yksi työntekijä lähti noutamaan sydäniskuria säilytyspaikastaan. Samalla kun hälytys lähti hätäkeskuksesta ambulanssille, saivat myös meillä työskentelevät vapaapalokuntalaiset hälytyksen ja riensivät paikalle.

Vapaapalokuntalaiset ottivat saapuessaan vastuun paineluelvytyksestä ja sydäniskurin käytöstä. He ehtivät muutaman kerran antaa iskun sydäniskurilla ennen kuin ambulanssi ehti paikalle. Tämän jälkeen alkoi lääkinnällinen hoito ammattilaisten toimesta.

Lopputulemana on se, että elottomana löydetty työkaveri lähti tajuissaan kaikki elintoiminnot käynnissä ambulanssilla kohti sairaalaa. Nopean ensiavun ja hyvän jatkohoidon seurauksena kaveri on tällä hetkellä hyvässä kunnossa ja viettää hyvin ansaitsemiaan eläkepäiviä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Työura jäi tosin 9 aamua vajaaksi sovitusta, mutta toisaalta hyvä, että kohtaus tapahtui työpaikan tiloissa eikä esim. kotona, jossa ei olisi ollut deffaa eikä ensiaputaitoisia työkavereita lähettyvillä.

Sydäniskuri hankittiin meille kesäkuussa 2015 ja käyttökoulutus pidettiin halukkaille elokuussa 2015. Hankintahinta saatiin aika nopeasti tosiaan takaisin ja vähän enemmänkin. Iloinen ja kiitollinen eläkeläinen on antanut luvan käyttää tätä tapahtumaa esimerkkinä ja toivoo, että mahdollisimman monessa paikassa otettaisiin sydäniskurit käyttöön”.